Hívjon minket bizalommal!
+36 20 930 98 30
H-P: 08:00 - 18:00
Szo: 08:00 - 12:00

Ajtóra szerelhető szúnyoghálók

Szúnyoghálókat természetesen nem csak ablakokra, de olyan ajtókra is tehetünk, amelyeket gyakran használunk nyáron szellőztetésre, vagy sokáig nem szeretnénk becsukni. Egy teraszon tartott baráti vagy családi összejövetel esetén nem fogjuk mindig visszacsukni a terasz ajtót. Emiatt viszont a különböző repülőrovarok könnyedén utat találnak otthonunkba, ahol aztán az esti nyugodt alvásunkat megzavarva zümmögnek, vagy akár össze is csípkednek minket, fájdalmas duzzanatot hagyva maguk után.

Erre jelentenek megoldást a különböző kivitelben kapható, ajtóra szerelhető szúnyoghálók. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy mégis melyik típust válasszuk? "Ha ennyiféle kivitel van, biztos van közöttük különbség!" - gondolhatja magában és jól is gondolja a kedves érdeklődő. Éppen ezért összegyűjtöttük a különböző, ajtókra szerelhető szúnyoghálókat egy helyre, hogy Önnek már ne kelljen ezzel fáradoznia.

Mágneses, öntapadós szúnyogháló

Ha gyorsan és olcsón szeretnénk valamilyen rovarvédelmet ajtónkra, akkor a különböző üzletekben olcsón megvásárolható, az ajtókeretre, öntapadós szalaggal rögzíthető, középen mágnessel összezáródó szúnyoghálók jelenthetnek számunkra átmeneti megoldást. Ezekkel azonban több probléma is van.

A mágneses "zárrendszer" lehet, hogy egy ideig tökéletesen zár, de idővel jókora méretű lyukak fognak tátongani középen, amelyeken keresztül akadálytalanul tudnak behatolni a rovarok a házunkba. A mágneseket gyakran ragasztóval rögzítik a hálóhoz, ami viszont idővel elengedheti magát, és a kis mágneses lepotyognak a helyükről.

Ezek az olcsó kivitelű szúnyoghálók nem is mindig esztétikusak, gyorsan megeszi őket az időjárás és a Nap UV sugara, így egyáltalán nem mondható tartós megoldásnak. Jellemzően egy-egy nyárra veszik az emberek, ezután mennek a kukába. Ez egyrészt nem gazdaságos, másrészt nagyon környezetszennyező is.

Ha minden kötél szakad, természetesen megvehetjük ezeket a termékeket, de mi mégis inkább azt javasoljuk, hogy az ideiglenes megoldás helyett valami tartósabbat használjon.

Eltolható szúnyogháló

Az eltolható szúnyoghálós szerkezet előnye, a zsanéros kivitellel szemben, hogy nem szükséges a nyitásához helyet hagyni, az mindig az ajtó síkjában mozog.

Ezért különösen ajánljuk erkélyekre, ahol nincs mindig elég hely egy zsanéros szúnyoghálós ajtó kinyitásához.

Az ezekbe épített üvegszál erősítésű műanyagból, vagy teflon bevonatú alumíniumból készült szúnyoghálók, már jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és a Nap káros UV sugarainak, mint az ideiglenes megoldásként használt mágneses változatnál.

Zsanéros szúnyogháló

A zsanéros kivitel a legnépszerűbb itthon, sokan ezt a kivitelt választják. Ebben az esetben a szúnyogháló keretébe épített zsanérokon fordul el a szúnyoghálós keret, amely mint egy ajtó, nyitható.

Itt is kérhetünk kifelé és befelé nyíló változatot, illetve balos és jobbos kivitelt. Ezt minden esetben Önnek kell eldöntenie, hiszen Ön tudja a legjobban, hogy melyik a kényelmesebb, melyik áll leginkább kézre.

A zsanéros szúnyoghálós ajtók minden esetben szinterezett alumínium profilból készülnek, a nagyobb merevség érdekében. Az ezekben használt UV-álló üvegszál erősítésű műanyag vagy teflon bevonatú alumínium hálónak köszönhetően nagyon jól bírják az időjárás viszontagságait, de még a kisállatok vagy a kisgyermekek okozta sérüléseknek is jobban ellenállnak, mint a mágneses, öntapadós szúnyoghálók.

Rolós, vagy rugós szúnyogháló

A zsanéros mellett a rolós vagy rugós szúnyoghálókat kedvelik még a vásárlók. Ebben az esetben az ajtóra, annak méretétől függően egy, vagy kettő tokot is felhelyezünk, amelykbe egy rugós mechanika segítségével, húzódik vissza, és egy dobra tekeredik fel a szúnyogháló.

A rolós szúnyoghálóknak azonban van néhány hátránya, a többi típushoz képest. A bennük használt mozgó alkatrészek idővel elhasználódnak, és kénytelenek vagyunk cserélni ezeket. Ráadásul ezek idővel egyre gyakrabban meghibásodnak, elakadnak, sok bosszúságot okozva a felhasználónak.

A rugós, vagy rolós szerkezet másik hátránya, hogy nem lehet félúton megállítani, az csak teljesen nyitott vagy csak teljesen zárt állapotban lehet.

Ettől függetlenül, ha tudjuk, hogy ilyet szeretnénk ezek sem jelentenek rossz választást. A felhasznált anyagok egyre jobb minőségűek, a megfelelő karbantartással és odafigyeléssel pedig hosszú életűek lesznek az alkatrészek is. Az ezekben használt időjárás és UV-álló műanyag vagy alumínium szúnyogháló kiválóan ellenáll a megpróbáltatásoknak.

Pliszé szúnyogháló

A rolós szúnyoghálók problémájára nyújt korszerű megoldást a pliszé szúnyogháló, amely ugyan csak pár éve jelent meg a magyar piacon, sokan érdeklődnek iránta, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen szinte csak előnyei vannak.

A rolós szúnyoghálóval szemben itt nincsenek mozgó alkatrészek, amelyek idővel elkophatnának. Helyette, a szúnyogháló harmónikaszerűen kerül összehajtára, és egy zsinór segítségével mozgatható a vezető sínben.

Nagy előnye ezeknek a szúnyoghálóknak, hogy akár félúton is megállíthatjuk, így ha csak annyi rést szeretnénk, hogy kiférjünk rajta, akkor ezzel könnyedén megoldható. A zsinóros működtetésű pliszé szúnyoghálók ráadásul nagyon csendesek, könnyen kezelhetők, strapabírók és megbízhatók.

Mindezek mellett a pliszé szúnyogháló esztétikus megjelenést kölcsön otthonának, hiszen kis helyigénye miatt nem szükséges tároló dobokat építeni az ajtó keretre. Továbbá a rolós illetve a zsanéros kivitellel szemben, itt sokkal nagyobb felületeket is lefedhetünk velük, különösebb probléma nélkül.

Egyetlen hátránya, az ára lehet, hiszen ezeket az előnyőket meg kell fizetnie a vásárlónak. Viszonyításképpen: egy nyitható szúnyoghálóhoz képest majd' kétszer annyiba kerül.

Ajánlatkérés

Kérjen árajánlatot telefonon (+36 20 930 98 30), e-mail-ben vagy az ajánlatkérő űrlapunkon keresztül!

Helyszíni felmérés

Árajánlatunkat követően helyszíni felmérést végzünk. Ilyenkor kerülnek pontosításra a felszerelendő szúnyoghálók típusai, méretei.

Szúnyogháló beszerzése, gyártása

Egyedi méretek esetén szükséges a szúnyoghálókat legyártani, azonban a legtöbb esetben partnereink készletéről is be tudjuk rendelni a szúnyoghálókat.

Szúnyogháló szerelése

A megérkezett szúnyoghálókat gyorsan, és szakszerűen felhelyezzük a megfelelő helyre.

Tudja biztonságban kiskedvencét! Válasszon kisállatbiztos szúnyoghálót!

Kutya-, és cicatulajdonosként jól tudjuk, hogy kiskedvenceink borzasztóan kíváncsi természetűek, így még az egyébként állandóan a szobában lévő cicák és benti kutyák is időnként megpróbálnak kimerészkedni a nyitvahagyott ajtókon, ablakokon.

A megerősített, sűrűbb szövésű műanyagszálú szúnyogháló segítségével könnyedén megakadályozhatja, hogy otthonában élő kisállat kiszökjön a nyitva hagyott ajtón, vagy kiessen a nyitott ablakon.

A kisállatbiztos szúnyoghálókat elsősorban fix keretes szúnyogháló keretekbe ajánljuk, de bizonyos méretig szinte bármelyik szúnyogháló fajtába beépíthető.

Tartsa távol a repülő rovarokat otthonától vegyszermentesen!

A szúnyoghálók segítségével vegyszerek nélkül, környezetkímélő módon tarthatja távol a repülő rovarokat (szúnyogok, legyek, muslicák, poloskák, darazsak) otthonától. Ha az Ön otthonában kisgyerek, háziállat miatt nem jöhet szóba a durva vegyszeres írtás lehetősége, vagy egyszerűen csak nem akar a környezetre is ártalmas rovarölő szereket bevetni, akkor a szúnyoghálók nagyszerű megoldást nyújtanak a problémára.

Szúnyogháló szerelést, javítást, helyszíni felmérést vállalunk Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén

Kiszállási helyeink elsősorban: Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Mezőcsát, Kistokaj, Alsózsolca, Felsőzsolca, Emőd, Nyékládháza, Sajószentpéter, Hernádkak, Mezőkövesd, Mezőcsát, Tiszaújváros, Onga, Arnót, Szikszó, Hernádnémeti, Encs, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén szolgáltatunk. Abaújalpár, Abaújkér, Abaújlak, Abaújszolnok, Abaújvár, Abod, Aggtelek, Alacska, Alsóberecki, Alsódobsza, Alsógagy, Alsóregmec, Alsószuha, Alsótelekes, Alsóvadász, Arka, Ároktő, Aszaló, Baktakék, Balajt, Bánhorváti, Bánréve, Baskó, Becskeháza, Bekecs, Berente, Beret, Berzék, Bodroghalom, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Bodrogolaszi, Bódvalenke, Bódvarákó, Bódvaszilas, Bogács, Boldogkőújfalu, Boldogkőváralja, Boldva, Borsodbóta, Borsodgeszt, Borsodivánka, Borsodszentgyörgy, Borsodszirák, Bózsva, Bőcs, Bükkábrány, Bükkaranyos, Bükkmogyorósd, Bükkszentkereszt, Bükkzsérc, Büttös, Csenyéte, Cserépfalu, Cserépváralja, Csernely, Csincse, Csobád, Csobaj, Csokvaomány, Damak, Dámóc, Debréte, Dédestapolcsány, Detek, Domaháza, Dövény, Dubicsány, Egerlövő, Égerszög, Erdőbénye, Erdőhorváti, Fáj, Fancsal, Farkaslyuk, Felsőberecki, Felsődobsza, Felsőgagy, Felsőkelecsény, Felsőnyárád, Felsőregmec, Felsőtelekes, Felsővadász, Filkeháza, Fony, Forró, Fulókércs, Füzér, Füzérkajata, Füzérkomlós, Füzérradvány, Gadna, Gagyapáti, Gagybátor, Gagyvendégi, Galvács, Garadna, Gelej, Gesztely, Gibárt, Girincs, Golop, Gömörszőlős, Göncruszka, Györgytarló, Halmaj, Hangács, Hangony, Háromhuta, Harsány, Hegymeg, Hejce, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Hercegkút, Hernádbűd, Hernádcéce, Hernádkércs, Hernádnémeti, Hernádpetri, Hernádszentandrás, Hernádszurdok, Hernádvécse, Hét, Hidasnémeti, Hidvégardó, Hollóháza, Homrogd, Igrici, Imola, Ináncs, Irota, Jákfalva, Járdánháza, Jósvafő, Kács, Kánó, Kány, Karcsa, Karos, Kázsmárk, Kéked, Kelemér, Kenézlő, Keresztéte, Kesznyéten, Királd, Kiscsécs, Kisgyőr, Kishuta, Kiskinizs, Kisrozvágy, Kissikátor, Komjáti, Komlóska, Kondó, Korlát, Kovácsvágás, Köröm, Krasznokvajda, Kupa, Kurityán, Lácacséke, Ládbesenyő, Lak, Legyesbénye, Léh, Lénárddaróc, Litka, Mád, Makkoshotyka, Mályi, Mályinka, Martonyi, Megyaszó, Méra, Meszes, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Mezőzombor, Mikóháza, Mogyoróska, Monaj, Monok, Muhi, Nagybarca, Nagycsécs, Nagyhuta, Nagykinizs, Nagyrozvágy, Négyes, Nekézseny, Nemesbikk, Novajidrány, Nyésta, Nyíri, Nyomár, Olaszliszka, Ónod, Ormosbánya, Oszlár, Pácin, Pamlény, Pányok, Parasznya, Pere, Perecse, Perkupa, Prügy, Pusztafalu, Pusztaradvány, Radostyán, Ragály, Rakaca, Rakacaszend, Rásonysápberencs, Rátka, Regéc, Répáshuta, Révleányvár, Rudolftelep, Sajóecseg, Sajógalgóc, Sajóhídvég, Sajóivánka, Sajókápolna, Sajókaza, Sajókeresztúr, Sajólád, Sajólászlófalva, Sajómercse, Sajónémeti, Sajóörös, Sajópálfala, Sajópetri, Sajópüspöki, Sajósenye, Sajószöged, Sajóvámos, Sajóvelezd, Sály, Sárazsadány, Sáta, Selyeb, Semjén, Serényfalva, Sima, Sóstófalva, Szakácsi, Szakáld, Szalaszend, Szalonna, Szászfa, Szegi, Szegilong, Szemere, Szendrőlád, Szentistvánbaksa, Szin, Szinpetri, Szomolya, Szögliget, Szőlősardó, Szuhafő, Szuhakálló, Szuhogy, Taktabáj, Taktakenéz, Taktaszada, Tállya, Tarcal, Tard, Tardona, Telkibánya, Teresztenye, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszacsermely, Tiszadorogma, Tiszakarád, Tiszakeszi, Tiszaladány, Tiszapalkonya, Tiszatardos, Tiszatarján, Tiszavalk, Tolcsva, Tomor, Tornabarakony, Tornakápolna, Tornanádaska, Tornaszentandrás, Tornaszentjakab, Tornyosnémeti, Trizs, Újcsanálos, Uppony, Vadna, Vágáshuta, Vajdácska, Vámosújfalu, Varbó, Varbóc, Vatta, Vilmány, Vilyvitány, Viss, Viszló, Vizsoly, Zádorfalva, Zalkod, Zemplénagárd, Ziliz, Zubogy, Zsujta

Az oldalunkon található képek csak illusztrációk!